fredag 28 oktober 2011

Rallyt

Det har sannerligen varit ett fantastiskt rally sedan starten förutsades den 4:e oktoberStockholmsbörsens OMXS30 har på knappt 4 veckor rusat 170 punkter från 867 till fredagens högsta notering 1 037, imponerande 19,6 %. 


Det blev också en förväntad rekyl från den första målnivån 965. När väl kursen etablerades över 965 gick det snabbt uppåt till dagens kurs, eftersom det inte fanns några nämnvärda nivåer att bearbeta från raset i juli då kursen föll snabbt från 1080 till 939, utan något direkt uppehåll på endast 4 dagar. 


Vad händer nu? Ja, nu blir läget lite knepigare. Som ni ser i grafen så börjar vi nu närma oss kraftigt motstånd vid 1 050 - 1 060.  200 dagars glidande medelvärde (MA 200 ) befinner sig i nuläget också vid 1 060, så vi börjar närma oss åtminstone en rekyl till att börja med. 


När väl rekylen sätter igång siktar jag på att vi ska nå 983 - 1 003, som utgör prisgapet som bildades i och med torsdagens kraftiga öppning.


Är nedgången som inleddes i somras nu härmed avslutad och blir 833 som nåddes den 23:e september den slutgiltiga botten, och har börsen nu inlett en längre uppgångsfas? Det finns faktorer som talar för detta, men vi är inte riktigt där ännu och kan vända neråt härifrån igen. Vi befinner oss vid ett vägskäl kring nuvarande nivåer. Om kursen etablerar sig över MA 200 och då samtidigt bryter nedtrenden från maj (som illustreras nedan), så måste huvudscenariot vara att vi inlett en ny längre uppgångsfas.


Låt oss först invänta en motreaktion neråt inom kort på det kraftiga rallyt vi haft och analysera därefter.



MA 200


3 kommentarer:

  1. Vad är det som talar för att botten är nådd ?!?!

    SvaraRadera
  2. Det är en del faktorer, jag kan nämna några. Uppgången till dessa nivåer har inte varit trevande och korrektiv, utan stark och impulsiv. Enligt vågräkning så har nedgångar fullbordats, se t.ex. inlägget från 4/10 och 5 kompletta vågor för S&P 500. Nasdaq Comp. indexet är bara 2 % från årshögsta. Sentimentet är fortfarande ganska negativt, ser man på vissa sentimentsindikatorer så är många placerare fortfarande skeptiska till börsen, och då finns det utrymme för mer uppgång. Metallerna föll kraftigt men gjorde kraftiga återhämtningar, t.ex. koppar som tvärvände på weekly MA 200.

    Men som sagt, det är för tidigt att blåsa faran över, vi är uppe vid mycket viktiga nivåer nu för fortsatt färdriktning.

    SvaraRadera
  3. Tackar, alltid bra att få en liten annan syn än sin pessimistiska för stunden. Har svårt att inse att börsen skulle kunna göra en helomvändning med tanke på att politikerna inte har kommit med några konkreta beslut utan allt är bara lösa löften.

    SvaraRadera